USA gør det sværere for Huawei at lave 5G-produkter

USA er klar med nye restriktioner mod Huawei oplyser nyhedsbureau, der vil gøre det sværere for Huawei at skaffe nødvendigt 5G-udstyr.

USA gør det sværere for Huawei at lave 5G-produkter

Kina og Huawei specielt håbede og forventede nok et blødere linje fra USA, efter koleriske Donald Trump blev skiftet ud med den mere milde Joe Biden på præsidentposten. Det ser dog ikke ud til at blive tilfældet. I hvert fald har Joe Biden strammet grebet om sanktionerne mod Huawei.

Huawei får sværere ved at købe 5G-udstyr fra andre

Stramningerne betyder, at det bliver sværere for andre selskaber at levere produkter til Huawei og det er særligt på 5G-fronten, der sættes hårdere ind. Det er nyhedsbureauet Reuters, der har talt med en række kilder tæt på de amerikanske myndigheder.

De fortæller, at de nye restriktioner går på, at tredjepartsleverandører ikke må producere produkter, der kan bruges i 5G-udstyr. Heller ikke selvom det pågældende udstyr hos Huawei ikke som udgangspunkt skal benytte 5G, men bare har mulighed det.

Se også: 5G er hurtigere og smartere

Kan ramme 5G-ambitionerne

Ind til nu har Huawei klaret skærene trods massivt fald i mobilsalget. Huaweis smartphonesalg er mere end halveret siden de første restriktioner i 2019, men på netværksfronten er de hidtil fortsat ufortrødent. Det bliver interessant at se, hvilken indflydelse det får på Huaweis ambitioner om at være verdensførende inden for 5G-netværk med disse nye 5G-restriktioner fra amerikansk side.

Hverken Huawei og eller det amerikanske handelsministerium vil kommentere på de rygtede nye restriktioner.

Se også: Nyheder om 5G-teknologi